چگونه بفهمیم سایتمان در گوگل پنالتی شده است؟
برای رسیدن به صفحات اول در نتایج جستجوی Google باید کارهای زیادی کرد و نکات مختلفی را در مبحث سئو و بهینهسازی سایت رعایت کرد. خیلی از این راهکارها، مجموعه عملیاتهای پیشنهادی و کاربردی هستند که با انجام درست آنها میتوان نتایج خوبی گرفت. اما به جز این موارد، راهکارهایی نیز وجود دارند که با کمک آنها میتوان در مدت زمان و با هزینه کمتری به این نتایج رسید. بدیهیست که این راهکارها غیرمعمول بوده و انجام آنها شرایط خاصی دارد. از طرفی هم میدانیم که موتورهای جستجو به ویژه موتوری جستجوی گوگل، قوانین خاصی را برای وبسایتها در نظر گرفتهاند.
این قوانین برای جلوگیری از سوء استفاده بعضی از وبمسترها ایجاد شدهاند. چرا که همانطور که گفتیم، راهکارهای غیرمعمولی وجود دارند که برخلاف راهکارهای رایج عمل میکنند. این راه و روشها از نظر گوگل ممنوع بوده و جزو لیست سیاه آن به حساب میآیند. به همین دلیل، این موتور جستجو سایتهایی که از قوانین سرپیچی کنند و سراغ راه و روشهای غیرقانونی بروند را جریمه میکند.
الگوریتمهای گوگل هر روز و هر لحظه در حال ارتقاء بوده و خیلی زود به زود با آپدیتهای جدید هوشمندتر میشوند. این مسئله باعث میشود تا این موتور جستجو هر روز هوشمندانهتر از روزهای قبل و با ابزارهایی مجهز شروع به اسکن و پیدا کردن متخلفین کند. نکات خیلی جالب و مهمی در زمینه جرایم گوگل وجود دارد که بیشتر افراد، از جمله اغلب وبمسترها، حتی افرادی که خودشان را در این زمینه باتجربه و حرفهای میدانند از آنها آگاه نبوده و با انجام کارهایی که نباید انجام دهند، خود و تجارتشان را به خطر میاندازند.
جریمه گوگل به این شکل است که وب سایت را به نتایج جستجو انتهایی می برد و عملا امکان بازدید سایت از طریق موتور جستجو گوگل را صفر می کند. به این فرآیند پنالتی شدن توسط گوگل گفته می شود. این پیغام در سرچ کنسول گوگل تحت عنوان manual actions یا همان اقدامات دستی نمایش داده می شود. در واقع گوگل تحت عنوان manual actions یک صفحه یا شاید هم تمامی صفحات یک وب سایت را به نتایج انتهایی جستجو برده یا آنها را به صورت کامل حذف می کند.
این اتفاق زمانی صورت می گیرد که گوگل تشخیص دهد که یک صفحه یا تمامی صفحات وب سایت شما دستورالعمل های گوگل را نقض کرده است. در نتیجه آن صفحه یا صفحات وب سایت شما به صورت ناگهانی در نتایج گوگل تنزل رتبه پیدا می کند یا به صورت کامل از نتایج حذف می شود و دیگر هیچ چیزی از آن برای کاربران قابل مشاهده نخواهد بود.
عوامل تاثیر گذار در پنالتی شدن سایت در گوگل
از نظر گوگل وب سایتی می تواند در نتایج ابتدایی باشد که محتوای سئو ارزشمندی را به کاربران این موتور جستجو نمایش دهند و فاکتور های سئو و بهینه سازی سایت را رعایت کنند و هر وب سایتی که سعی کند به جای استفاده از سئو کلاه سفید، از سئو کلاه سیاه یا خاکستری استفاده کند، با پنالتی شدن سایت در گوگل رو به رو می شود.
انواع مختلف دلایل پنالتی شدن سایت
User-generated spam: گوگل در صفحات وب سایت شما هرزنامه شناسایی کرده است.
Spammy free host: بخش قابل توجهی از وب سایت های میزبانی شده روی سرویس میزبانی وب رایگان شما اسپم هستند.
Structured data issue: از نظر گوگل برخی از نشانه گذاری های قرار گرفته در صفحات وب سایت شما خارج از دستورالعمل های داده ساختار یافته گوگل است.
Unnatural links to your site: گوگل الگویی از پیوندهای غیرطبیعی، مصنوعی، فریب دهنده یا دستکاری شده را در وب سایت شما مشاهده کرده است.
Unnatural links from your site: گوگل الگویی از پیوندهای غیرطبیعی، مصنوعی، فریب دهنده یا دستکاری شده به وب سایت شما مشاهده کرده است.
Thin content with little or no added value: گوگل تشخیص داده است که برخی از صفحات وب سایت شما دارای کیفیت پایین یا حجم کم است.
Cloaking and/or sneaky redirects: سایت شما ممکن است صفحات متفاوت از آنچه را که به گوگل نشان می دهد، به کاربران خود ارائه دهد. همچنین ممکن است کاربران را به صفحه دیگری نسبت به آنچه که گوگل می بیند هدایت کند.
Pure spam: در برخی از صفحات وب سایت شما از تکنیک هایی استفاده شده است که خارج از دستورالعمل های وبمستری گوگل است.
Cloaked image: مغایرت برخی از تصاویر سایت در نتایج جستجوی گوگل و آنچه که در وب سایت خود نمایش می دهید، سبب پنالتی شدن سایت در گوگل خواهد شد.
Hidden test and/or keyword stuffing: در صورتی که برخی از صفحات شما حاوی محتوای یا کلمات کلیدی پنهان باشد ممکن است توسط گوگل جریمه شوید.
AMP content mismatch: میان محتوای نسخه AMP و صفحه کانونیکال آن تفاوت وجود دارد.
Sneaky mobile redirects: ممکن است برخی از صفحات وب سایت شما کاربران دستگاه های تلفن همراه را به محتوایی ریدایرکت کنند که دسترسی خزنده های گوگل به آنها محدود شده است.
نحوه بررسی و رفع پنالتی سایت
گوگل از طریق منو manual actions سرچ کنسول گوگل به شما اعلام می کند که یک یا تمامی صفحات وب سایت شما توسط این موتور جستجو پنالتی شده است. به همین منظور باید به ترتیب زیر پیش بروید:
- وارد سرچ کنسول خود شده و از طریق منو Security & Manual Actions زیر منو manual actions را انتخاب نمایید
- در گزارشی که در این بخش از سرچ کنسول گوگل نمایش داده می شود، بررسی کنید که کدام یک از صفحات تحت تاثیر قرار گرفته اند.
- نوع پنالتی و توضیحات کوتاه ارائه شده را مشاهده کرده و برای دیدن اطلاعات بیشتر درباره دلیل پنالتی شدن سایت در نتایج جستجو و در ادامه رفع آن روی «بیشتر بدانید» کلیک کنید.
- مشکل را در تمامی صفحاتی پنالتی شده توسط گوگل رفع کنید. در نظر داشته باشید که اگر مشکلات تمامی صفحاتی که تحت تاثیر قرار گرفته اند به صورت کامل رفع نشود، جریمه صورت گرفته برداشته نمی شود. پس به هیچ عنوان تصور نکنید که با رفع مشکل چند صفحه می توانید آنها را به تنهایی به نتایج جستجو برگردانید.
- اطمینان حاصل کنید که خزنده های گوگل می توانند صفحات مورد نظر را بررسی کنند. اگر دسترسی به صفحات حاضر در فایل robots.txt یا توسط تگ noindex بلاک شده باشد یا کاربران برای ورود به آنها باید یوزر و پسورد وارد کنند، حتی بعد از رفع مشکل، پنالتی شدن سایت توسط گوگل همچنان پابرجا می ماند. شما می توانید با استفاده از URL Inspection به بررسی این موضوع بپردازید.
زمانی که تمامی موارد عنوان شده صورت گرفت، در ادامه فرآیند رفع مشکل پنالتی شدن سایت در گوگل باید درخواست بازنگری (Request Review) دوباره را انتخاب نمایید. در این درخواست باید توضیح دهید که مشکلی که باعث پنالتی شدن سایت در گوگل شده است به صورت کامل رفع شده است. یک درخواست خوب باید موارد زیر را شامل شود:
- باید در آن به کیفیت وب سایت شما اشاره شود.
- مراحلی که برای رفع مشکل موجود طی کرده اید را به صورت دقیق شرح دهید.
- نتیجه اقدامات خود را به صورت مستند ارسال نمایید.
فرآیند بررسی مجدد ممکن است بین چند روز یا یک هفته زمان ببرد. نتیجه این بررسی نیز توسط ایمیل برای شما ارسال خواهد شد. در نظر داشته باشید که در زمان ارسال درخواست باید در همان لحظه پیغام تایید بررسی در سرچ کنسول گوگل برای شما نمایش داده شود.
تفاوت میان گزارش امنیتی و فعالیت های دستی در سرچ کنسول
به دلیل نزدیک بودن گزارش مشکلات امنیتی و manual actions سرچ کنسول گوگل گاهی آنها به اشتباه به جای یکدیگر گرفته می شود. به همین دلیل بهتر است که تفاوت میان آنها را مورد بررسی قرار داد. در گزارش manual actions گوگل سرچ کنسول به بررسی مشکلاتی پرداخته می شود که دستورالعمل های موتورهای جستجو را نقض می کنند. اما این مشکلات لزوماً برای کاربران خطری را ایجاد نمی کند. تنها صفحات دارای مشکل به نتایج انتهایی گوگل تنزل کرده یا از آن حذف می شود.
اما در گزارش امنیتی، این گزارش نشان دهنده هک شدن سایت یا رفتاری از جانب وب سایت است که می تواند به بازدیدکننده آن آسیب برساند.
پنالتی شدن سایت در گوگل یکی از اتفاقاتی است که می تواند عملکرد وب سایت شما را به صورت جدی تحت تاثیر قرار دهد و روی رتبه بندی سایتتان تاثیر منفی بگذارد. به همین دلیل باید تا آنجایی که امکان دارد از بروز چنین اتفاقی جلوگیری کرده یا صورت بروز در راستای رفع آن گام بردارید.
مطالب مرتبط:
درباره Mostafa Shoa
مدیر تیم پارس نویس، کارشناس مهندسی نرم افزار، مدرس دوره های برنامه نویسی و طراحی سایت در مدارس تیزهوشان، مشاور تبلیغات و بازاریابی استارتاپ ها و کسب و کارهای اینترنتی
نوشته های بیشتر از Mostafa Shoa
دیدگاهتان را بنویسید