کاربرد dns در وردپرس
وظیفه DNS ترجمه اسامی به IP می باشد. هر دامنه یک یا چند سرور نام دامنه دارد که درخواست هایش را بررسی می کنند و مسئولیت مدیریت رکورد های پایگاه داده این سرور DNS بر عهده ی فرد، گروه یا یک نرم افزار می باشد. به علاوه پاسخ گویی به این درخواست ها باید همزمان با به روز رسانی اطلاعات پایگاه داده بر اساس تغییرات دامنه ها یا ثبت دامنه های جدید انجام گیرد. بنابراین DNS یک بانک اطلاعاتی توزیع شده می باشد. در هنگام اتصال به یک سایت وردپرس و یا هر سایت دیگری، کامپیوتر شما از یک سرور DNS، برای پیدا کردن دامنه ی مورد نظر استفاده می کند که به این کار Name Resolution گفته می شود.
در صورت درست وارد نمودن نام دامنه، سرور DNS، آدرس IP مربوط به دامنه را پیدا می کند و آن را به کامپیوتر شما باز می گرداند. زمانیکه شما به یک شبکه متصل می شوید، مودم یا روتری که به کامپیوتر شما یک IP اختصاص می دهد، مجموعه ای از اطلاعات مهم از جمله یک یا چند سرور DNS را به کامپیوتر شما می فرستند که جهت بررسی و یافتن IP سایت ها به شما کمک می نماید.
وظیفه ی اصلی یک سرور DNS چیست؟
به سرور DNS هایی که یک دامنه ی خاص را مدیریت می کنند، SOA یا Start Of Authority می گویند و با مرور زمان نتایج جستجوی هاست ها در SOA در میان سرور های DNS دیگر نیز منتشر می گردد و در نهایت در سراسر اینترنت شناخته می شود. این انتشار به دلیل کش شدن نتایج برای مدت زمان مشخصی در هر سرور DNS که به آن TTL یا مدت عمر آن کش میگویند؛ رخ میدهد. کسی که مسؤولیت یک DNS را دارد میتواند TTL آن را تنظیم کند. مقدار TTL در هر سرور متفاوت خواهد بود.
Zone File چیست؟
تاکنون به این فکر کرده اید که Zone file در مقوله dns چیست ؟ DNS Server ها معمولاً به وسیله ISP ها مدیریت میشوند. DNS Server شرکت ISP شما بخشی از پیکربندی شبکه است که از طریق DHCP پس از آنلاین شدن کامپیوتر دریافت می کند. این سرورها در سمت دیتاسنترهای ISP شما قرار دارند و به این شکل عمل می کنند که نام دامین و آدرس IP که در مرورگرتان وارد نموده اید را در بانک اطلاعاتیشان جستجو نموده.
اگر اطلاعات موجود باشد تبدیلات لازم را انجام می دهند. اگر در جستجو نتیجه ای حاصل نشد، با یک سرور DNS دیگر ارتباط برقرار کنند که در این صورت نتایج این مراجعه را برای یک مدتی محدود در کش خود نگهداری می کنند تا در صورت ارسال درخواست های بعدی برای همین نام دامنه سریع تر پاسخگویی کنند. حال اگر این جستجو هیچ نتیجه ای نداشته باشد سرور DNS خطایی مبنی بر غیر معتبر بودن یا عدم وجود این نام دامنه ارسال می کند. یک سرور DNS با یک فایل به نام Zone File برای هر دامنه تنظیم می شود که این فایل حاوی رکورد های مرجع / Resource Records می باشد.
Zone File کجا نگهداری می شود؟
اطلاعات مربوط به دامنه در فایل Zone روی سرور DNS نگهداری خواهد شد و هر دامنه یا زیر دامنه یک Zone File دارد. کار Zone File ایجاد پیوند میان هر دامنه و زیر دامنه با آدرس های IP مربوط به آن می باشد. بیشتر شرکت های هاستینگ که خدمات خرید هاست و ثبت دامین را ارائه می دهند برای این کار یک واسط تحت وب در اختیار شما قرار می دهند.
دامین چیست؟
به هرکدام از پیکربندی های DNS موجود در این فایل را یک رکورد می گویند. پس از خرید هاست از یک شرکت هاستینگ معتبر و ثبت دامنه ، اتصال دامنه به هاست از طریق (NS (Name Server یا نام سرور ها، انجام می شود. امکان استفاده از نام دامنه ها یا Domain Names به جای آدرس های IP با استفاده از NS ها انجام می گیرد. در یک تعریف کلی، DNS جهت تبدیل نام دامنه به آدرس IP می باشد. وظیفه ی اصلی DNS ارتباط بین آدرس های IP، نام سیستم کاربران و وب سایت ها و حوزه های مربوطه می باشد.
DNS چگونه عمل می کند؟
با وارد نمودن آدرس نام دامنه یک سایت برای مثال parsnevis.ir در مرورگرتان، این نام توسط سیستم DNS به آدرس IP تبدیل می گردد. برای مثال فرض کنید IP مربوط به دامنه فوق ***.**.*.*** می باشد که با استفاده از نام دامنه ی آن می توانیم بدون نیاز به حفظ نمودن این رقم ها به سایت مورد نظر دسترسی پیدا نماییم.
مطالب مرتبط:
درباره Mostafa Shoa
مدیر تیم پارس نویس، کارشناس مهندسی نرم افزار، مدرس دوره های برنامه نویسی و طراحی سایت در مدارس تیزهوشان، مشاور تبلیغات و بازاریابی استارتاپ ها و کسب و کارهای اینترنتی
نوشته های بیشتر از Mostafa Shoa
دیدگاهتان را بنویسید