چگونه می توان رتبه الکسا سایت را بهبود داد؟
چگونه می توان رتبه الکسای سایت را بهبود داد؟
یکی از روشهای موثر برای افزایش بازدید کننده و بهبود سئو، ارتقای رتبه الکسا است.
بهبود رتبه الکسا مسئله ای است که خیلی از وبمستران را درگیر خود کرده است. داشتن رتبه الکسای خوب در بین وب سایت های ایرانی تبدیل به یک مزیت رقابتی شده است. و همین مورد باعث شده است که رتبه الکسا در کشور ما معیاری برای اندازه گیری برتری وب سایت ها و کسب و کارهای اینترنتی شود.
در این مقاله قصد دارم در مورد رتبه الکسا و اینکه چه طور می توانیم آن را توسط روش های اصولی بهبود دهیم صحبت کنم. همچنین به مزیت ها و معایب آن نیز اشاراتی را خواهم داشت. پس اگر به فکر بهبود رتبه الکسا سایت خود هستید در این مقاله تا انتها همراه من باشید.
چرا رتبه الکسا در کشور ما اهمیت دارد؟
همانطور که گفته شد داشتن رتبه الکسای خوب برای هر وب مستری تبدیل به دغدغه شده است به راستی چرا بعضی از سایت ها با وجود اینکه ترافیک کمتری نسبت به دیگر سایت ها دارند رتبه الکسای خیلی خوبی دارند؟ در ادامه بیشتر راجع به این موضوع صحبت می کنیم.
اما چرا رتبه الکسای خوب در کشور ما انقدر مهم شده است؟ همانطور که گفته شد متاسفانه رتبه الکسا در کشور ما معیاری برای خوب یا بد بودن سایت است. الان هر کسی که قصد تبلیغات در سایتی را دارد اولین کاری که می کند رتبه الکسای سایت مورد نظر را چک می کند. در صورتی که رتبه الکسا شاید تا حدودی فقط نشان دهد که سایت مورد نظر در روز چه میزان ترافیک دارد. و بسیاری از دیگر فاکتورهای مهمی که باید برای تبلیغات مد نظرمان باشد را نشان نمی دهد.
آیا فقط ترافیک سایت مورد نظر برای اینکه ما را قانع کند در آن سایت تبلیغ کنیم کافی است؟ آیا محتوا مهم نیست؟ آیا مهم نیست که ترافیک سایت مورد نظر از چه طریقی وارد آن می شود؟
اگر واقعا فقط ترافیک سایت مهم است و مهم نیست که ترافیک سایت مورد نظر از کجا وارد آن می شود خیلی از سایت ها هستند که ترافیک مصنوعی برای سایت خود خریداری می کنند. تا فقط رتبه الکسای سایت خود را بهبود دهند. و از این طریق افراد زیادی را قانع کنند که در سایتشان تبلیغ خود را قرار دهند. البته کسانی که از ترافیک مصنوعی استفاده می کنند حواسشان نیست که در آینده ممکن است چه بلایی سر سایت شان بیاید.
الکسا بر اساس چه معیارهایی به وب سایت ها رتبه می دهد؟
همانطور که می دانید یکی از معیار هایی که الکسا به سایت ها رتبه می دهد ترافیک روزانه ای است که وارد سایت شان می شود. البته فقط ترافیک نه! بلکه تعداد صفحاتی از سایت که کاربران از آن ها دیدن می کنند هم ملاک است.
از این دو مورد بگذریم مهمترین عاملی که به گفته خود الکسا در رتبه بندی سایت ها در الکسا خیلی مهم است تولبار الکسا است. الکسا خودش به این مورد اشاره کرده است که فقط ترافیک کاربرانی که از الکسا تولبار در مرورگر های خود استفاده می کنند و از هر وب سایتی دیدن می کنند حساب می شود.
البته حرف و حدیث های زیادی در این مورد است که می گویند مثلا به ازای بازدید از هر وب سایتی توسط کاربری که از الکسا تولبار در مرورگر خود استفاده می کند آن یک بازدید چند برابر حساب می شود. مثلا می گویند یک بازدید برابر ۱۰۰ بازدید به حساب می آید. البته خود الکسا هم همین را تایید کرده است. اما چنین کاری شاید عقلانی نباشد که شما از کاربران سایت خود بخواهید الکسا تولبار روی مرورگر های خود نصب کنند و از سایت شما دیدن کنند! البته نگران نباشید در ادامه به شما می گویم چه طور با روش های اصولی می توانید رتبه الکسای سایت خود را بهبود دهید.
مزیت های رتبه الکسا چیست؟
اولین مزیت رتبه الکسای خوب این است که می توان از طریق آن یک سر و گردن از رقبای خود بالاتر بود. همانطور که گفتم رتبه الکسا مزیت رقابتی محسوب می شود. و خیلی از مشتریان به رتبه الکسای سایت مورد نظر هم توجه می کنند. خیلی از افراد رتبه الکسا را معیاری بر بهتر بودن و با اعتبار بودن سایت مورد نظر می دانند.
مهمترین مزیت رتبه الکسای خوب این است که افراد زیادی تمایل دارند تا در سایت شما جایگاه های تبلیغاتی تان را خریداری کنند.
معایب رتبه الکسا چیست؟
یکی از بزرگترین معایب الکسا این است که وب سایت ها را به صورت دقیق با توجه به ترافیک روزانه ای که دارند رتبه بندی نمی کند.
همانطور که گفتم یکی از معیار هایی که الکسا به سایت ها رتبه می دهد استفاده کاربرانشان از الکسا تولبار است. خیلی از کاربران از این موضوع بی اطلاع هستند و اصلا از الکسا تولبار در مرورگرهای خود استفاده نمی کنند. ممکن است وب سایتی هزاران بازدید کننده در روز داشته باشد ولی هیچ کدام از کاربرانش الکسا تولبار نصب نکرده باشند!
چگونه رتبه الکسای سایت خود را بهبود دهیم؟
همانطور که قبلا اشاره شد مهمترین عامل در بهبود رتبه الکسا افزایش بازدید سایت است. اما با توجه به بررسی فقط ترافیک سایت ملاک نیست! رتبه الکسا به خیلی از چیزهای دیگر ارتباط دارد که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم.
۱٫ترافیک اورگانیک
با بررسی هایی که انجام شده متوجه شدیم که ترافیک اورگانیک بسیار در بهبود رتبه الکسا تاثیر گذار است. سایت هایی که بیشترین ترافیک خود را از گوگل دریافت می کنند رتبه الکسای بهتری نسبت به سایت هایی که بیشتر ترافیک شان مستقیم یا Referral است دارند.
سعی کنید محتوای سئو شده و در عین حال یونیک تولید کنید تا بتوانید از طریق گوگل ترافیک بیشتری را دریافت کنید.
۲٫محتوای سایت
شاید خنده دار باشد که محتوا می تواند روی رتبه الکسا تاثیر گذار باشد. ولی اینطور نیست! محتوا خیلی مهم است و رابطه مستقیم با خیلی از موارد دارد. به عنوان مثال شما زمانی که محتوای خوبی تولید کنید می توانید از گوگل ترافیک خوبی دریافت کنید. یا اینکه زمانی که وب سایت شما دارای محتوای ارزشمند و غیر کپی باشد آیا کاربران دوست ندارند بیشتر در سایت شما بمانند و دیگر محتواهای سایت شما را بخوانند؟
پیشنهاد می کنم مقاله آموزش تولید محتوا برای مخاطبان سایت را حتما بخوانید.
پس تا آنجایی که در توانتان است از کپی کردن محتوا خودداری کنید و به فکر تولید محتوای ارزشمند و یونیک برای کاربرانتان باشید. مطمئن باشید گوگل به خوبی می تواند محتوای خوب را از بد شناسایی کند.
۳٫میزان بک لینک ها
بک لینک ها هم می توانند تاثیر زیادی در رتبه الکسا داشته باشند. سایت هایی هستند که بک لینک های کمی دارند و از طرفی ترافیک بالایی دارند ولی از رتبه الکسای خوبی برخوردار نیستند! از آن طرف سایت هایی که بک لینک های با کیفیت و بیشتری دارند با اینکه ترافیک کمتری نسبت به سایت های دیگر دارند رتبه الکسای خوبی دارند.
۴٫اعتبار و قدرت سایت
آتوریتی وب سایت هم در رتبه الکسا بی تاثیر نیست. خیلی از سایت های قدیمی با وجود ترافیک های نسبتا پایین از رتبه های الکسای زیر ۱۰۰۰ ایران برخوردار هستند. با توجه به بررسی های انجام شده، آتوریتی و در واقع قدرت سایت هم از لحاظ دامین و هم صفحات سایت، تاثیر بسیاری بالایی می تواند در رتبه الکسا داشته باشد. حتی میزان عمر دامنه نیز می تواند بر روی رتبه الکسا تاثیر داشته باشد. البته فقط عمر دامنه نه! بلکه عمر دامنه در کنار اعتباری که سایت مورد نظر به واسطه عوامل خاص دیگر دارد.
۵٫میزان ماندگاری کاربران در سایت
موردی بعدی که باید به آن توجه داشت Time On Site یا میزان ماندگاری کاربران در سایت است. یکی از عوامل مهم و تاثیر گذار در رتبه الکسا همین مورد است. سایت هایی هستند که فقط به فکر این اند که ترافیکی وارد سایتشان شود و به بعد از آن توجهی نمی کنند! سعی کنید از روش های موجود برای بیشتر نگه داشتن کاربران در سایت خود استفاده کنید. یکی از آن روش ها استفاده از محتوای تاثیر گذار و هدفمند است.
۶٫بانس ریت یا نرخ پرش کاربران از سایت
بانس ریت هم قضیه مهمی است. خیلی مهم است زمانی که کاربران به سایت شما می آیند از دیگر صفحات سایت شما نیز دیدن کنند و به سرعت سایت شما را ترک نکنند. بانس ریت هم می تواند در بهبود رتبه الکسا تاثیر گذار باشد. همانطور که می دانید بانس ریت، میزان ماندگاری کاربران در سایت و میزان صفحات دیده شده از سایت شما توسط کاربران ۳ فاکتوری است که در صفحه الکسای مربوط به هر سایتی می توانید مشاهده کنید. پس این ۳ فاکتور هم می توانند در رتبه دهی الکسا به سایت ها بسیار مهم باشد.
پیشنهاد می کنیم مقاله چگونه بانس ریت سایتمان را بهبود دهیم؟ را بخوانید.
آیا رتبه الکسا به موضوع سایت هم ارتباط دارد؟
با بررسی های انجام شده متوجه شدیم، رتبه الکسایی که هم اکنون سایت شما دارد به موضوع سایت تان هم بستگی دارد. مثلا سایت هایی که محتوا محور هستند و بیشتر تولید محتوا می کنند با توجه به بازدید روزانه کم هم رتبه الکسا بهتری نسبت به دیگر سایت ها دارند.
یا سایت هایی که محتوای کمتری دارند مثل سایت های دانلود فیلم و موزیک که در سایت خود محتوای کمتری ارائه می دهند رتبه الکسای کمتری نسبت به دیگر سایت ها دارند.
البته اینجا منظور از محتوا محتوای متنی است. همانطور که می دانید سایت های دانلود موزیک در هر پست خود محتوای متنی خیلی کمی را قرار می دهند و از این بابت سایت های محتوا محوری نیستند.
تا یک جایی رتبه الکسا به محتوا و موضوع سایت مربوط می شود ولی بعد از اینکه بازدید روزانه سایت مورد نظر از یک حدی بگذرد دیگر همه چیز بر مبنای همان بازدید سایت حساب می شود.
جمع بندی و سخن پایانی
همانطور که متوجه شدید رتبه الکسا به غیر از ترافیک به عوامل دیگری نیز بستگی دارد. سعی کنید روی مواردی که در این مقاله به آن ها اشاره کردم جهت کاهش رتبه الکسای سایت خود تمرکز کنید.
سایت های زیادی را بررسی کردیم که با توجه به ترافیکی که داشته اند رتبه های الکسای باور نکردنی داشتند. به همین خاطرهم می شه گفت الکسا هم در بسیاری از مواقع دقیق عمل نمی کند و نمیشه بهش اعتماد کرد. امیدوارم از این مقاله استفاده کافی را برده باشید.
درباره Mostafa Shoa
مدیر تیم پارس نویس، کارشناس مهندسی نرم افزار، مدرس دوره های برنامه نویسی و طراحی سایت در مدارس تیزهوشان، مشاور تبلیغات و بازاریابی استارتاپ ها و کسب و کارهای اینترنتی
نوشته های بیشتر از Mostafa Shoa
دیدگاهتان را بنویسید