مشکل صفحه سفید وردپرس و راهکارهای مقابله با این خطا
خطای صفحه سفید، خطای وردپرسی است که هیچ گونه خروجی ندارد و هیچ پیامی را منتشر نمیکند. به این صورت که وقتی وارد سایتتان میشوید، مشاهده میکنید که سایت سفید شده و چیزی نمایش نمیدهد. این خطا فقط قسمتهای خاصی را مورد هجوم قرار میدهد، یعنی ممکن است فقط پیشخوان وردپرس یا یکی از نوشتههای سایتتان را تحت تاثیر قرار دهد. اما قسمتهای دیگر سایت به خوبی کار میکنند.
علت این خطا چیست؟
علت اصلی خطای صفحه سفید میتواند استفاده بیشاز حد از حافظه باشد، یا اینکه افزونهای دارای توابع خراب باشد، یا دلیل آن نصب یک پوستهی مشکل دار باشد و یا اینکه ممکن است مشکل از سرور میزبان سایتتان باشد. احتمالاً شما در حال استفاده از افزونهای هستید که به حافظه زیادی نیاز دارد. یا کد های آن افزونه به صورت استاندارد نوشته نشده است و یا پلاگین بسیار سنگین است. بنابراین این مشکل از محدود بودن حافظه در وردپرس یا سرور است. رفع این مشکل نیاز به عیب یابی زیادی دارد.
اگر شما چند وب سایت دارید که در یک هاستینگ میزبانی می شوند، در صورتی که تمام وب سایت های شما با خطای صفحه سفید مواجه هستند، به احتمال زیاد این مشکل از سرور های هاستینگ شما است. برای رفع این مشکل با سرویس هاست خود تماس بگیرید. در غیر این صورت مشکل از جای دیگری است.
رفع خطای صفحه سفید از طریق غیر فعال کردن پلاگین های وردپرس:
روش اول از داخلphpmyadmin :
توجه کنید که همیشه پلاگین ها را از مراجع اصلی وردپرس تهیه کنید و از آنها زیاد استفاده نکنید. استفاده از پلاگینهای مختلف و زیاد نیز می تواند عامل بروز اختلال در عملکرد سایر پلاگینها باشد.
برای غیر فعال کردن تمامی پلاگین های سایت خود به ترتیب مراحل زیر را طی کنید:
- وارد محیط هاست خود شوید.
- ابزار phpmyadmin را باز نمایید.
- پس از ورود به phpmyadmin دیتابیس مربوطه را انتخاب نمایید تا جداول آن نمایش داده شوند.
- سپس جدول “wp-options” را انتخاب نمایید.
- سپس برای یافتن رکورد مربوط به پلاگینهای فعال بر روی ابزار Search کلیک نمایید.
- در این مرحله در فیلد “option_name” عبارت “active_plugins” را تایپ نموده و بر روی Go کلیک نمایید.
- بر روی Edit مربوط به رکورد active_plugins کلیک نمایید.
- حال میبایست تمامی محتوای فیلد “option_value” را حذف نمایید و بر روی Go کلیک نمایید تا اعمال گردد.
- در نهایت می بایست قسمت “option_value” بدون محتوا گردد و پس از آن تمامی پلاگین ها غیر فعال شدهاند.
اگر مشکل صفحهی سفید سایت شما به دلیل پلاگینهای فعال بوده اکنون رفع شده و میتوانید وارد مدیریت وردپرس خود شوید. برای برطرف کردن این مشکل لازم است یکی یکی پلاگینها را فعال نمایید. تا پلاگینی که منجر به بروز این مشکل شده است تشخیص داده شود و حذف گردد.
روش دوم برای غیرفعال کردن افزونه ها استفاده از FTP است:
در ابتدا به پوشه وردپرس سایتتان و سپس به پوشه wp-content بروید. پوشهای با نام Plugins مشاهده میکنید. حال نام این پوشه هرنام دلخواهی که می خواهید Plugins-sitename برای پوشه قرار دهید. با تغییر نام این پوشه٬ تمام افزونههای سایتتان غیرفعال میشوند. اگر مشکل حل شد پس حتماً یکی از افزونههایتان مشکلساز بوده است، به پیشخوان مدیریت وردپرس بروید و بعد نام پوشه را دوباره به plugins بازگردانید و یکی یکی افزونهها را فعال کنید. تا افزونه خرابکار را پیدا کنید.
روش سوم تغییر پوسته سایت:
اگر با غیر فعالسازی افزونه مشکل سایت برطرف نشد٬ باید پوستهی پیشفرض وردپرس را جایگزین پوستهی سایت خود کنید.
بهترین کار برای جایگزین کردن پوسته این است که ابتدا از پوشهی پوستههای وردپرس خود پیشتیبان تهیه کرده. سپس پوستهی خود را حذف کنید. با این کار وردپرس به صورت خودکار پوستهی پیشفرض را جایگزین پوستهی خراب شما میکند.
روش دیگر هم این است که ابتدا به phpmyadmin و سپس دیتابیس وردپرس رفته و بعد wp_options را باز کنید. سپس مقادیر یا valuesجداول template, stylesheet, and current_theme را بهtwentyeleven تغییر دهید .
اگر این روش مشکل شما را برطرف کرد، باید نگاهی به functions.php پوستهی خود بیندازید. سپس فضاهای خالی پایین را پاک کنید و یا اگر به تازگی کدی را اضافه کردید، آن را ویرایش و تصحیح کنید و یا ممکن است از یک تابع اشتباه در آن فایل استفاده کرده باشید.
روش چهارم نصب و راهاندازی دوباره وردپرس:
اگر هیچ کدام از روشهای گفته شده مشکل را برطرف نکرد بهتر است وردپرس را دوباره نصب و راهاندازی کنید و یا پروندهها و پوشههای آن را بازنویسی و جایگزین پروندههای وردپرستان کنید. چون ممکن است یکی از پروندههای وردپرس دچار مشکل شده باشد و به ابن روش رفع شود. اما حتماً قبل از این عمل از پوسته و افزونههایتان پشتیبان تهیه کنید.
همچنین میتوانید حالت اشکالزدایی – debug – را با افزودن کد زیر به wp-config.php ٬ فعال کنید و از اشکلات و خطاهایی که در خروجی وب سایت مشاهده میکنید، مشکل سایت را پیدا کنید:
error_reporting(E_ALL); ini_set(‘display_errors’, 1);
define( ‘WP_DEBUG’, true);
نکته: اگر صفحهی اول سایت شما٬ سفید بود و پسزمینه و مدیریت وردپرس به خوبی کار میکرد آنگاه مشکل از افزونه cache سایتتان است و پس باید آنرا خالی کنید.
اگر یکی از نوشتههای قدیمیتان از بین رفت با نوشتن قطعه کد زیر در wp-config.php مشکل حل خواهد شد :
ini_set(‘pcre.recursion_limit’,20000000);
ini_set(‘pcre.backtrack_limit’,10000000);
درباره Mostafa Shoa
مدیر تیم پارس نویس، کارشناس مهندسی نرم افزار، مدرس دوره های برنامه نویسی و طراحی سایت در مدارس تیزهوشان، مشاور تبلیغات و بازاریابی استارتاپ ها و کسب و کارهای اینترنتی
نوشته های بیشتر از Mostafa Shoa
دیدگاهتان را بنویسید