استفاده فرمول ریاضی در وردپرس
نوشتن معادلات ریاضی در وردپرس به دلیل عدم پشتیبانی کاراکترها در HTML کاری دشوار است. در حال حاضر، برنامههای MathML و LaTeX به عنوان بهترین برنامهها برای نوشتن معادلات ریاضی در صفحات وب کاربرد دارند.
روش اول: نوشتن فرمول ریاضی در وردپرس با استفاده از کاراکترهای یونیکد
یونیکد یک استاندارد رمزگذاری با هدف ارائه پشتیبانی از رمزگذاری کاراکترها برای همه زبانها میباشد. این قابلیت توسط کلیهی سیستم عاملها و دستگاههای تلفن همراه پشتیبانی میشود.
افزودن کاراکترهای ریاضی یونیکد در مک
در رایانههای مک میتوانید فرمولها و معادلات ریاضی را از نوار ابزار موجود در بالای صفحه اضافه کنید. به راحتی میتوانید با کلیک بر روی ویرایش، گزینهی Emoji & Symbols را انتخاب کنید یا کلیدهای ترکیبی Command+Control+Space را از روی صفحه کلید فشار دهید.
با این کار پنجرهای به نام Character Viewer ظاهر میشود، از این بخش میتوانید نمادها و کاراکترهایی را که میخواهید درج کنید، انتخاب کنید و برای وارد کردن آن در ویرایشگر وردپرس، کافیست بر روی یک کاراکتر دوبار کلیک کنید تا در صفحه درج شود. همچنین میتوانید با استفاده از گزینههای subscript و superscript در نوار ابزار پاراگراف، کاراکترهای موجود در ویرایشگر را قالببندی کنید.
افزودن کاراکترهای ریاضی یونیکد در ویندوز
کاربران ویندوز میتوانند با استفاده برنامه Character Map که بطور پیش فرض بر روی ویندوز نصب است و این برنامه شامل تعداد زیادی فونتهای جذاب هستند که هر کدام کاراکترهای خاص و منحصربفردی را دارا میباشند. برای باز کردن برنامه Character Map در ویندوز XP، ابتدا به منوی استارت بروید، گزینه All Programs را انتخاب، بر روی Accessories کلیک کنید، بر روی System Tools کلیک و سپس برنامه Character Map یافته و اجرا کنید. در ویندوز ۷ کافیست نام Character Map را در منوی استارت وارد کنید. مانند صفحهی زیر در مرحلهی اول با قرار دادن گزینهی Group by بر روی حالت Unicode subrange، کادر کوچکی به نمایش در می آید حالا گزینهی Mathematical Operations را انتخاب و در مرحلهی بعد فونت را بر روی Cambria Math یا فونت موردنظر تنظیم میکنیم.
در آخر بر روی کاراکتر موردنظر خود کلیک کنید و گزینه Select و Copy را انتخاب کنید و کاراکتر انتخاب شده را در ویرایشگر وردپرس خود Paste کنید.
روش دوم: نوشتن فرمول ریاضی در وردپرس با استفاده از LaTeX
LaTeX یک سیستم استاندارد حروفچینی رایگان با کیفیت بالا میباشد، برای استفاده از این برنامه ابتدا باید افزونهی رایگان WP QuickLaTeX را از قسمت افزونهها و سپس افزودن را انتخاب کنید.
پس از نصب و فعالسازی افزونه، پست یا صفحهای را که میخواهید معادلات ریاضی را در آن وارد کنید باز کنید و مطابق تصویر زیر در صفحه ویرایشگر وردپرس، روی دکمه افزودن بلاک جدید (+) کلیک و بلوک کد کوتاه را به محتوای خود اضافه کنید.
در این مرحلهی، کد کوتاه موردنظر را همراه با [latexpage] و کد LaTeX خودتان را اضافه کنید.
حالا صفحهی خود را ذخیره کنید و خروجی را مشاهده نمایید.
یک روش آسانتر برای تولید کدی که باید در صفحه ویرایشگر اضافه کنید، استفاده از برنامه LaTeX آفلاین برای سیستم عامل یا یک محیط LaTeX مبتنی بر وب مانند Overleaf است.
روش سوم: نوشتن فرمول ریاضی در وردپرس با استفاده از MathML
MathML یک زبان نشانه گذاری ریاضی است که از یک نشانه گذاری XML شبیه به HTML استفاده میکند و به راحتی قادر است معادلات ریاضی را در صفحات وب منتشر کند. برای استفاده از برنامه، میتوانید افزونهی آن را با بیش از ۲۰۰ نصب فعال به طور رایگان از مخزن وردپرس، از قسمت افزونهها، افزودن را انتخاب و MathML Block را جستجو و دریافت کنید.
پس از نصب و فعالسازی، پست یا برگهای را که قصد دارید معادله ریاضی را به آن اضافه کنید، باز کنید. در صفحه ویرایشگر، روی دکمه افزودن بلاک جدید (+) کلیک کنید و بلوک Custom HTML را به محتوای خود بیفزایید. حالا میتوانید مطابق تصویر زیر کدMathML خودتان را درون بلوک HTML دلخواه خود اضافه کنید.
پس از آن پست خود را ذخیره کرده و خروجی را مشاهده نمایید.
بلوک MathML از موتور جاوا اسکریپت MathJax استفاده میکند تا نشانه گذاریهای شما را به معادلات ریاضی قابل خواندن تبدیل کند، همچنین از دستورات LaTeX پشتیبانی میکند. برای افزودن کد LaTeX، کافیست بلوک MathML را به ویرایشگر محتوای خود اضافه کنید.
در قسمت متن بلوک MathML، میتوانید کد LaTeX خود را مانند عبارت زیر قرار دهید:
\[ your equation goes here\]
سپس پست خود را ذخیره و منتشر کنید تا خروجی را مشاهده کنید.
مطالب مرتبط:
افزودن تبلیغات داخل محتوای پست با افزونه Insert post ads
ایجاد پاپ آپ های حرفه ای در وردپرس با popup by supsystic
درج محتوای برگه در صفحات دیگر وردپرس
افزونه بستن دیدگاه ها در وردپرس
درباره Mostafa Shoa
مدیر تیم پارس نویس، کارشناس مهندسی نرم افزار، مدرس دوره های برنامه نویسی و طراحی سایت در مدارس تیزهوشان، مشاور تبلیغات و بازاریابی استارتاپ ها و کسب و کارهای اینترنتی
نوشته های بیشتر از Mostafa Shoa
دیدگاهتان را بنویسید