غیرفعال کردن AMP وردپرس
AMP وردپرس این امکان را به وبمستران می دهد تا نسخهای از سایت را روی موبایل به کاربران خود نمایش بدهند که با استفاده از اون قادر باشند با هر سرعت اینترنتی که دارند محتوای نوشته را مشاهده کنند. اطلاعات می تواند شامل نام سایت، لوگو سایت، عنوان نوشته، محتوای نوشته، دستهبندی و… باشد و از اونجایی که قالبهای استفاده شده در سایت دارای استایل مختلف و فایلهای گوناگونی هستند همین موضوع باعث لود دیرتر صفحات می شود. اما چون در نسخه amp سایت به این بخشها نیازی نیست پس صرفا اطلاعات ضروری در نسخه amp یک سایت به صورت کاملا ساده نمایش داده خواهد شد.
چرا باید AMP وردپرس را غیرفعال کنیم
به دلیل غیرفعال بودن منوهای سایت در AMP کاربران قادر به مشاهده سایر صفحات نیستند. یا اینکه وقتی در بیشتر قالبها در انتهای نوشته مطالب مرتبط و پیشنهادی نمایش داده میشود با استفاده کردن از AMP خبری از طراحی بصری نیست که کلیک روی آنها افزایشی داشته باشد. پس کاربران بعد از خواندن مطالب از سایت خارج شده و با کاهش شدید Bounce Rate در سایت مواجه میشوید و بعد از غیرفعال کردن آن و مشاهده آمار این ارقام افزایش می یابند. باید بدانید که قابلیتی در AMP هست که می توانید برای یک نوشته یا برگه خاص تعیین کنید که نسخه AMP سایت نمایش داده نشود. اما اگر دلیل شما بخاطر کاهش Bounce Rate هست غیرفعال کردن کلی اون مورد نیاز خواهد بود.
غیرفعال کردن AMP وردپرس بدون افت سئو
ابتدا باید افزونههای مربوط به AMP وردپرس را غیرفعال کنید.حالا لازم است افزونههای AMP و Glue for Yoast SEO & AMP را غیرفعال کنید. از آنجایی که لود سایت در AMP گوگل برای تمام صفحات به شکلی انجام میگیرد که با اضافه کردن /amp/ به انتهای صفحات میتواند نسخه amp سایت را دید بنابراین در نتایج گوگل وقتی کاربری روی آدرس سایت شما که به صورت AMP میباشد و آیکون آن نیز نمایش داده میشود، بعد از غیرفعال کردن دو افزونه فوق با صفحه ۴۰۴ وردپرس مواجه خواهد شد. پس اولین مشکلی که پیش آمده خطای ۴۰۴ در وردپرس است که باید کاری کنیم کاربران به صورت خودکار از صفحه AMP به صفحه نوشته هدایت شوند. برای اینکه ریدایرکت کاربران به صورت اصولی و حفظ سئو انجام بشود لازم است که لینکها به صورت ریدایرکت ۳۰۱ در وردپرس انجام گیرند. این کار از دو روش امکان پذیر است.
روش اول: استفاده از فایل htaccess.
با استفاده از این روش کافی ست کد زیر را در فایل htaccess. هاست خودتون قرار بدین تا کار ریدایرکت کاربران در سایت از نسخه AMP صفحات به نسخه اصلی سایت به صورت ریدایرکت ۳۰۱ انجام بگیرد. بنابراین وارد هاست خود شده و روی گزینه File Manager کلیک کنید. سپس وارد public_html شده و به دنبال فایل htaccess. بگردید. این فایل جزو فایلهای مخفی است، اگر نمایش داده نشد روی دکمه Settings در بالاس صفحه سمت راست کلیک کنید تا پنجره زیر باز شود و سپس گزینه Show hidden Files را انتخاب کنید.
بعد از کلیک روی دکمه Save فایل نمایش داده خواهد شد. حالا روی فایل راست کلیک کرده و گزینه Edit را انتخاب کنید و کدهای زیر را در مکان مناسبی از این فایل قرار دهید.
# Redirect AMP to non-AMP
RewriteEngine On
RewriteCond %{REQUEST_URI} (.+)/amp(.*)$
RewriteRule ^ %1/ [R=301,L]
بعد از قرار دادن این کد و ذخیره فایل حالا آدرس یکی از نوشتههای سایت را باز کرده و /amp/ را به انتهای آن اضافه کنید. خواهید دید که با مراجعه به این آدرس دیگر صفحه ۴۰۴ نمایش داده نشده و به صفحه همان نوشته هدایت خواهید شد. بعد از اینکه کلیه لینکهای صفحات در نتایج جستجو اصلاح شدند و دیگر آیکون AMP گوگل در کنار آدرس سایت شما نمایش داده نشد می توانید کد بالا را از فایل htaccess. بردارید. معمولاً این کار بستگی به تعداد صفحات ایندکس شده سایت شما خواهد داشت و مدتی زمانبر است.
روش دوم: استفاده از افزونه
افزونهای که برای ریدایرکت کاربران در وردپرس قصد معرفی اونو دارم با نام Redirection در مخزن وردپرس به ثبت رسیده و تاکنون توانسته بیش از یک میلیون نصب فعال و کسب امتیاز ۴۰۲ را از آن خودش بکند که با استفاده از این افزونه می توانید امکان ریدایرکت کاربران را از صفحه AMP به صفحه اصلی در سایت فراهم کنید. برای استفاده از این افزونه روی دکمه زیر کلیک کنید تا به صفحه افزونه در مخزن وردپرس هدایت شوید و سپس با استفاده از آموزش نحوه نصب و کار کردن با افزونه ها در وردپرس اقدام به نصب و فعال سازی افزونه بکنید. بعد از نصب و فعال سازی افزونه مشابه تصویر زیر منویی با نام Redirection در بخش ابزارها پیشخوان وردپرس اضافه خواهد شد. روی این منو کلیک کنید تا به صفحه افزونه برای اضافه کردن ریدایرکت ۳۰۱ در وردپرس هدایت شوید.
Source URL: ابتدا در این فیلد کد زیر را قرار دهید.
/(.*)\/amp
Target URL: در این فیلد هم آدرس سایت خودتون را وارد کرده و بعد از / از کاراکتر ۱$ استفاده کنید. در اینجا هم آدرس را کپی کنید و به جای example.com آدرس دامنه خودتون را وارد کنید.
http://example.com/$1
در صورتی که اقدام به نصب SSL در وردپرس کردید فراموش نکنید که حتما آدرس را همراه با پروتکل امن HTTPS وارد کنید. در نهایت تیک گزینه Regex را فعال کنید. سپس روی دکمه Add Redirect کلیک کنید. کار به اتمام رسیده و از این پس لینکهای AMP در سایت به خود نوشته ریدایرکت خواهند شد. برای اطمینان از اینکه کار به دستی انجام شده به انتهای آدرس یکی از نوشتهها /amp/ را اضافه کنید، اگر ریدایرکت شدید همه چیز به درستی انجام شده است.
مطالب مرتبط:
افزونه Order Delivery Date برای تاریخ تحویل
افزونه ثبت نام و ورود با موبایل Digits
لینک کردن خودکار کلمات در وردپرس
درباره Mostafa Shoa
مدیر تیم پارس نویس، کارشناس مهندسی نرم افزار، مدرس دوره های برنامه نویسی و طراحی سایت در مدارس تیزهوشان، مشاور تبلیغات و بازاریابی استارتاپ ها و کسب و کارهای اینترنتی
نوشته های بیشتر از Mostafa Shoa
دیدگاهتان را بنویسید