افزایش ترافیک سایت با روش های کاربردی – قسمت دوم
افزایش ترافیک سایت موضوعی مهمی است و برای افزایش آمار واقعی سایت روشهای زیادی وجود دارد. از روشهای رایگان افزایش ترافیک تا روشهای دارای هزینه.
استراتژیهای افزایش بازدید سایت ک در ۲ بخش به انها خواهیم پر اخت:
- بروزرسانی و بهبود مطالب قدیمی
- استفاده از دکمههای اشتراک گذاری
- بهینهسازی مطالب با کلمات LSI
- استفاده از تکنیک “تبدیل محتوا”
- استفاده از پادکست
- به اشتراک گذاشتن ویدیو در لینکدین
- کاهش Bounce Rate
- انتشار محتوا و مطالب طولانی
- اهمیت ویژه به کاربران موبایل
- راه اندازی یک کانال فعال ویدیویی
- انتشار محتوای ویروسی
- انتشار مجدد مطالب قدیمی در لینکدین
- پاسخ به سوالهای کاربران
- افزایش CTR
- نوشتن مطالب لیستی
- هدایت ترافیک از انجمنها
- تقلید از رقبا
- استفاده از اینفلوئنسرها
- تبلیغات
- بهینه سازی سایت
انتشار محتوای ویروسی
محتوای ویروسی به محتوایی گفته میشود که توسط تعداد افراد زیادی دیده شود. اصطلاح ویروس در این عبارت نیز به معنای گسترش زیاد در زمان کم است. اینکه آیا نوشتن محتوای ویروسی دارای قواعد و قانون خاصی است یا خیر همیشه مورد بحث بوده است.
۳ روش ویروسی کردن محتوا:
روش اول: محتوای ویروسی دارای تصاویر زیادی است.
منظور از تصاویر زیاد میتواند تعداد زیادی عکس، اینفوگرافیک یا ویدیو باشد. اینکه تصاویر شما با چه فرمتی باشند اهمیت چندانی ندارد؛ مهم این است که در محتوای خود از فایلهای مالتی مدیای زیادی استفاده کنید. مطابق با آمارهای مطالب دارای عکس، در مقایسه با مطالبی که تنها از متن در آنها استفاده شده است دارای ۹۴درصد افزایش Sahre و بازدید در شبکههای اجتماعی هستند.
روش دوم: محتوای ویروسی از ارزش و سودمندی بالایی بهرهمند است.
یک محتوای بی ارزش و بیفایده به یک محتوای ویروسی و پرمخاطب تبدیل نخواهد شد. محتوای شما باید در مورد موضوعی که نوشته شده بیشترین سود رسانی و ارزش را به مخاطب برساند. آمارها نشان داده است که محتوایی که به صورت عملی به کاربر آموزشی خاص را نشان میدهد کاربردی تر بوده و شانس بیشتری برای تبدیل شدن به یک محتوای ویروسی را دارد.
روش سوم: محتوای ویروسی نیازمند یک فشار اولیه هستند.
در ابتدا با یک فشار محتوا را به بقیه معرفی کنید. این راه میتواند با صرف هزینه نیز همراه باشد. به عنوان مثال شما میتوانید در سایتهای رایگان آن را منتشر کنید و یا با پرداخت مبالغ کمی لینک محتوای خود را برای گرفتن بازدید اولیه در لینکدونی سایتهای نظیر قرار دهید.
انتشار مجدد مطالب قدیمی در لینکدین
شبکه اجتماعی لینکدین یکی از بهترین شبکههای اجتماعی است و مانند فیس بوک امکان قرار دادن پست در تایم لاین و لایک و کامنت را دارد اما یکی از مهمترین قابلیتهای این شبکه اجتماعی محبوب قسمت مقالات یا Article آن است. سعی کنید مقالات خود را حتما در لینکدین نیز منتشر کنید. لینکدین امکاناتی نظیر تعداد بازدید، لایک و کامنت را برای مقاله ها فراهم کرده و علاوه بر این میتوانید در مقالات خود به سایت خود لینک دهید.
با اینکار و شبکهسازی خوب در لینکدین بازدید خوبی را میتوانید از این شبکه اجتماعی دریافت کنید و همچنین به سئو و بهینه سازی مطالب خود در گوگل به نحو قابل توجهی کمک کنید. اگر مقالاتی که در لینکدین قرار میدهید تعداد زیادی لایک و کامنت بخورد یکی از معیارهای عالی برای رتبه گرفتن در گوگل خواهید بود البته معیارهای مهم دیگری نظیر لینک سازی، سئوی مطلب و … نیز اهمیت دارد.
پاسخ به سوالهای کاربران
همانطور که میدانید محتوای بهتر بر ترافیک بیشتر تاثیر گذار است. پس هرچه محتوای ما بهتر و با کیفیت تر باشد و نظر مخاطبین را جذب کند حتما ترافیک و بازدید بیشتری به وبسایت ما سرازیر خواهد شد. یک روش فوقالعاده برای بهتر کردن محتوا پاسخ به سوالات کاربران است. برای اینکار میتوانید یک سیستم جدا برای دریافت سوالات کاربران در حوزه کاری خود طراحی یا نصب کنید و یا اینکه از کاربران بخواهید سوالهای خود را در نظرات قرار دهند.
کاری که شما باید انجام دهید این است که تمامی سوالها را با دقت جواب داده و در یک مقاله جدا و یا همان مقاله قرار دهید. با این کار کاربران متوجه خواهند شد که برایشان اهمیت قائل هستید و بیشتر به سایت شما اعتماد خواهند کرد و سایت شما را به سایرین معرفی میکنند.
گوگل نیز کاملا متوجه این کار و ارزش گذاشتن به مخاطب توسط شما خواهد شد و رنک شما را در صفحات جستجو افزایش خواهد داد. حتی شما میتوانید پاسخ به سوالهای کاربران خود را در ویدیو منتشر کنید و ویدیوها را در یوتیوب، آپارات و سایت خود به اشتراک بگذارید. با اینکار نیز به مرور و با انتشار ویدیوهای بیشتر از محبوبیت بالایی در بین کاربران برخودار خواهید شد و حتی میتوانید از این ویدیوها به عنوان منبعی برای کسب درآمد استفاده کنید.
افزایش CTR
CTR یا Click-Through-Rate همان نرخ کلیک است که برای کارشناسان دیجیتال مارکتینگ و سئو بسیار حائز اهمیت است. نرخ کلیک در واقع تعداد کاربرانی (به درصد) است که در نتایج جستجو روی سایت شما کلیک میکنند. اگر شما بتوانید CTR خود را افزایش دهید نیازی به افزایش رنکینگ خود در گوگل برای افزایش ترافیک نخواهید داشت. CTR هم اکنون یکی از مهمترین فاکتورهای افزایش رنک در الگوریتمهای گوگل است. بنابراین زمانی که شما بتوانید CTR خود را افزایش دهید در واقع به رنک خود را نیز ارتقا دادهاید و در جایگاه بالاتری قرار خواهید گرفت.
چطور CTR یا نرخ کلیک را افزایش دهیم؟
اضافه کردن عدد یا درصد به عنوان خود ( مانند “۷” یا “۵۷%”) نوشتن توضیحات یا همان Meta Description جذاب تست کردن عناوین مختلف برای فهمیدن اینکه کدام یک CTR بیشتری جذب میکنند نوشتن عناوینی بسیار احساسی و ترغیب کننده اضافه کردن کلمات کلیدی و Keywordهای هدف در Title با انجام کارهای فوق و جذاب کردن عنوان و توضیحات محتوای خود میتوانید نرخ کلیک و CTR خود را افزایش داده و به افزایش ترافیک و رنک خود در گوگل کمک کنید. دقت داشته باشید که برای اینکار بهترین تمرین این است که خود را جای کاربر بگذاریم و ببینم اگر جای او بودیم در هنگام مشاهده نتایج جستجو بیشتر تمایل به کلیک روی کدام عنوان را داشتیم.
نوشتن مطالب لیستی
یکی از بهترین راهها برای جذب ترافیک و مخاطبین بیشتر به وبسایت نوشتن و تولید محتوای لیستی است. مطابق با آمارها همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید بیشترین آمار جذب لینک و همچنین به اشتراک گذاری در مطالب لیستی بوده است.
محتوای لیستی در واقع به مطالبی گفته میشود که در آن لیستی از موارد را به کاربر معرفی کرده و برای هر کدام توضیحاتی ارائه دهید. در اینگونه محتوا کاربر راحتتر میتواند به محتوای مورد نظر خود دست پیدا کند.
به عنوان مثال اگر شما در محتوای لیستی خود ۲۰ محتوا digital marketing را معرفی میکنید شاید کاربر تنها مایل به مطالعه و کسب اطلاعات در مورد ۳ ابزار معرفی شده داشته باشد. در این صورت او به راحتی تنها ۳ ابزار مورد نظر خود را یافته و محتوای مخصوص به آنها را مطالعه میکند. پیشنهاد مکنم فهرستی از موارد توضیح داده شده در مطالب لیستی خود را در ابتدای مقاله به صورت لینکدار بیاورید تا کاربر بتواند با کلیک بر روی عنوان مورد نظر خود سریعاً به توضیحات آن عنوان دست پیدا کند.
هدایت ترافیک از انجمنها
انجمنها یا فرومها را میتوان یکی از منابع جذب ترافیک برای وبسایت دانست که البته نیاز به کار کردن و تلاش زیادی دارد. برای جذب ترافیک از یک انجمن در ابتدا باید در آن انجمن به عنوان یک عضو فعال و سودمند شناخته شوید. سپس میتوانید از طریق انجمن برای هدایت کاربران به سایت خود استفاده کنید.
برای اینکه در یک انجمن به عنوان عضوی فعال شناخته شوید در ابتدا باید به سوالات و مشکلات کاربران در حوزه تخصصی خود به دقت پاسخ دهید؛ به گونهای که رضایت کاربران را جلب کنید. راه دیگر نیز علاوه بر پاسخ به سوالات کاربران نوشتن و تولید محتوای یکتا و کاربردی برای اعضای انجمن است. پس از مدتی که به عنوان شخصی قابل اعتماد و متخصص در حوزه کاری خود در آن انجمن مطرح شدید میتوانید مقالاتی را که در سایت خود منتشر میکنید به صورت خلاصه در تالار گفتگو مورد نظر آورده و از کاربران بخواهید برای مطالعه کامل مقاله و پاسخ به سوالاتشان به سایت شما و لینک مقاله مراجعه کنند. یکی از موارد خیلی خوب در انجمنها این است که اگر مطلب شما مفید باشد معمولا در اکثر اوقات پست شما در انجمن به صورت همیشگی باقی خواهد ماند و شما تا مدتها از آن انجمن ترافیک جذب خواهید کرد.
تقلید از رقبا
گاهی اوقات باید از دیگران آموخت و از آنها تقلید کرد. در جهت افزایش ترافیک و بازدید سایت هم میتوان از رقبا کمک گرفت. اما این موضوع تقلید صد در صدی نخواهد بود. شما باید همواره رقبای حوزه کاری خود را دنبال کرده و راهکارهای آنها را برای افزایش ترافیک و جذب مخاطب بررسی کنید. به عنوان مثال اگر شما در حوزه فروشگاه آنلاین فعالیت دارید باید همواره سایتهای فروش آنلاین را زیر نظر داشته باشید. و از مقالات آنها استفاده کنید.
برای اینکار شما باید بفهمید که کدام مقالات در سایتهای رقبای شما از بازدید بیشتری نسبت به بقیه برخوردار هستند و همچنین دیدگاه و نظر بیشتری برایشان ثبت شده است. باید عناوین این محتواها را یادداشت کرده و از آنها برای جذب مخاطب و افزایش فروش سایت خود استفاده کنید. کافی است از عناوین سایتهای رقیب با کمی تغییر برای نوشتن یک پست کاملتر و بهینهتر برای سایت خود استفاده کنید.
استفاده از اینفلوئنسرها
اینفلوئنسر مارکتینگ و استفاده از شخصیتهای محبوب شبکههای اجتماعی مدتی است که مورد استقبال کسبوکارهای بزرگ و کوچک قرار گرفته است. حتما در اینستاگرام با پیجهای بانوانی که در حوزه مد و فشن کار میکنند برخورد کردهاید که در پستها و استوریهای خود مرتب یک برند خاص از پوشاک را تبلیغ میکنند.
این روش که البته ملزم به پرداخت مبالغ نسبتا زیادی هم هست در جذب مشتری و افزایش فروش بسیار مؤثر است. پس اگر دارای یک کسب و کار هستید و تمایل به افزایش مخاطب و فروش خود دارید حتما از شخصیتهای محبوب و اینفلوئنسرهای حوزه کار خود استفاده کنید و به آنها پیشنهاد همکاری دهید و این یعنی فروش و مخاطبین شما به طور معجزهآسایی افزایش پیدا خواهند کرد.
تبلیغات
گاهی اوقات برای معرفی اولیه و جذب مخاطب باید هزینه کرد و با استفاده از تبلیغات آنلاین وبسایت را به جامعه بزرگی از کاربران معرفی نمود. با اینکار شما در ابتدا مخاطبین زیادی را جذب خواهید کرد و به سایت شما روانه خواهند شد. و بعد ار اینمحتوای سایت شما است که باید نقش خود را به خوبی اجرا کند و مخاطبین وارد شده را نگه دارند. هرچه محتوای شما با کیفیتتر و جذابتر باشد مسلماً افراد بیشتری در سایت شما ماندگار خواهند شد و در بازههای زمانی مختلف وبسایت شما را چک خواهند کرد.
توجه داشته باشید که برای وبسایتی که تازه شروع به نوشتن محتوا کردهاید هزینه نکنید و برای آن تبلیغات انجام ندهید. چراکه بهتر است شما در ابتدا حداقل ۱۰ تا ۱۵ محتوای بسیار عالی و جامع که از کیفیت بالایی برخوردار هستند را برای سایت خود ایجاد کنید و سپس دست به تبلیغات اینترنتی بزنید. برای تبلیغات میتوانید از تبلیغات بنری، لینکدونی، رپورتاژ و … استفاده کنید.
سعی کنید یک محتوای خاص از سایت خود را تبلیغ کنید و به معرفی کلی سایت نپردازید. مخاطب با ورود به سایت شما به منظور یک هدف خاص احتمال ماندگاری بیشتری دارد تا اینکه بخواهد صرفا سری به سایت شما بزند و صفحه اصلی را مشاهده کند. تبلیغات رپورتاژ و معرفی سایت شما معمولاً با هدف گرفتن بکلینک و بهینه سازی سایت بوده و کمتر با هدف جذب مخاطب ایجاد میشوند.
سعی کنید رپورتاژهای خود را به وبسایتهای با کیفیت و حتیالامکان مرتبط با موضوع کاری خود بسپارید. اگر محتوای شما خاص و مفید باشد میتوانید با وبسایتهای محبوبی که از لینکدونی در سایت خود استفاده میکنند همکاری کرده و هر روز تعدادی از بهترین مطالب خود را برای درج در لینکدونی برای آنها بفرستید. این روش بیشتری بازدید را برای سایت شما به ارمغان خواهد آورد.
بهینه سازی سایت
بهترین، کارآمدترین و اصولیترین روش افزایش ترافیک سایت؛ سئو یا همان بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو است. SEO به اندازهای گسترده است که فقط میتوانیم اشاره کوچکی به آن کنیم و با به کار بستن تکنیکهای سئو و بهینه سازی میتوان بازدید سایت را به طور رایگان و دائمی افزایش داد.
اگر شما هیچ آشنایی با اصول بهینه سازی سایت و محتوا ندارید بهتر است از یک نفر کارشناس در این حوزه استفاده کنید و از او بخواهید وبسایت شما را کاملا اصولی و با استفاده از تکنیکهای کلاه سفید بهینه سازی کند. اگر شما برای سایت خود از یک کارشناس سئو استفاده میکنید باز هم باید سعی کنید تا اصول اولیه و پایه سئو و بهینه سازی را فرا بگیرید و با آنها آشنایی داشته باشید.
اگر از نویسنده برای سایت خود استفاده کنید قبل از هرچیز تکنیکهای محتوا نویسی بهینه را به او آموزش دهید و از او بخواهید تا مطالب خود را با دقت نوشته و اصول سئو را رعایت کند.
چند تکنینک ساده برای بهینه سازی محتوا:
استفاده از تگهای H۱,H۲,H۳ و ..
استفاده از تصاویر به همراه تگ Alt یا همان متن جایگزین
نوشتن محتوای جامع و بیش از ۱۵۰۰ کلمه
استفاده از لینکهای داخلی به مقالات مرتبط خود
جذب بک لینک از سایر سایتها برای مقالات خود
استفاده از کلمات کلیدی در عنوان و پاراگراف اول محتوا
کار روی On-Page Seo
مطالب مرتبط:
افزایش ترافیک سایت با روش های کاربردی – قسمت اول
چرا باید تصاویر وبسایت یا وبلاگ خود را بهینه سازی کنیم؟
درباره Mostafa Shoa
مدیر تیم پارس نویس، کارشناس مهندسی نرم افزار، مدرس دوره های برنامه نویسی و طراحی سایت در مدارس تیزهوشان، مشاور تبلیغات و بازاریابی استارتاپ ها و کسب و کارهای اینترنتی
نوشته های بیشتر از Mostafa Shoa
دیدگاهتان را بنویسید