متاتگ و تاثیر آن بر سئو
یکی از مهمترین گزینهها در سئو و بهینه سازی وبسایت در تمامی صفحات وبسایت متاتگها هستند که در بخش header قرار دارند و اولین چیزی هستند که موتورهای جستجو آن را میبینند. اما همه متاتگ ها مناسب نیستند و برخی از آنها برای وبسایت بد هستند و باید یاد بدانید که از چه متاتگهایی را استفاده کنید. کلمات کلیدی و توضیحات متا نیز از اهمیت بالایی برخوردارند. در اینجا فقط به متاتگهایی که بیشتر بین کاربران رواج دارد و از آنها استفاده میشود را مورد بررسی قرار دادهایم.
متاتگهای مفید در وردپرس
این نوع متاتگها باید بدون اینکه توجه کنید چه ماهیتی دارند در تمامی صفحات وبسایت استفاده شده باشند. توجه این لیست کوچکی از متاتگهایی میباشد که عموما توسط وبمستران باید استفاده شود.
متای نوع محتوا: این نوع تگ برای تمامی صفحات لازم است و نشان از مجموعه کاراکترهای استفاده شده در صفحه دارد که باید در هر صفحه از آنها استفاده کنید. در زیر گزینههایی برای این متاتگ وجود دارد اما شما به عنوان طراح باید بدانید چگونه از آنها استفاده کنید.
<meta http-equiv=”Content-Type” content=”text/html; charset=utf-۸” />
<meta http-equiv=”Content-Type” content=”text/html; charset=ISO-۸۸۵۹-۱”>
عنوان متاتگ: تگ عنوان header نشاندهنده موضوع اصلی نوشته و صفحه شما میباشد و برای موتورهای جستجو از اهمیت بالایی برخوردار است. شما همیشه باید یک تگ عنوان منحصر به فرد در هر صفحه که آن را توصیف کرده است استفاده کنید.
متای توضیحات: این متاتگ برای معرفی محتوای کلی صفحه به موتورهای جستجوگر که شامل توضیحات خلاصه از صفحه و مقاله شما می باشد. متای توضیحات را میتوان به عنوان یک آگهی در نظر گرفت. شما می توانید تا ۳۰۰ کاراکتر برای توضیحات مطالب خود در نظر بگیرید.
متای Viewport: در دنیای کاربران موبایلی، شما باید به طور مشخص دیده شوید. برای آشنایی بیشتر با این متاتگ از ابزار Google PageSpeed Insights Tool will tell you more about it استفاده کنید.
<meta name=viewport content=”width=device-width, initial-scale=۱”>
متاتگهای بی اثر
این نوع متاتگها برای همه وبسایتها مناسب نبوده و در برخی از سایتها استفاده می شوند تاثیر خاصی بر روی آنها ندارد.
متاتگهای اجتماعی: این متاتگ برای شبکههای اجتماعی مناسب است مانند توییتر.
متاتگ Robots: از نظر نمایهسازی و لینک سازی اگر متا روبات شما مشخص نباشد، لینکها را به عنوان فالو و ایندکس شده در نظر خواهد گرفت. بنابراین اگر شما نیاز به تغییر وضعیت یک لینک برای نوفالو کردن و ایندکس نکردن آن دارید تنها باید از این متاتگ استفاده کنید.
<meta name=”robots” content=”noindex” />
متاتگ زبان: اگر سایت شما به صورت بینالمللی است و برای همگان مورد استفاده قرار میگیرد نیازی به استفاده از این متاتگ ندارید اما اگر فعالیت شما محلی بوده و به عنوان مثال از زبان فارسی استفاده میکنید باید از آن استفاده کنید.
متاتگهای بد
اگر از این متاتگها استفاده کنید برای سایت شما هیچ اتفاق بد و یا اتفاق خوشایندی نخواهد افتاد و فقط فضا و حجم صفحات شما را افزایش خواهند داد و اگر شما آماده و مایل به استفاده از این نوع متاتگها هستید، باید نسبت به بهینه سازی تگ <head> اقدام کنید.
متاتگ نویسنده: این تگ برای نویسنده صفحه مورد نظر استفاده میشود و در صورت تکرار آن در سایر صفحات مناسب نیست.
Revisit after: این متاتگ به عنوان یک دستور برای روبات است تا در زمان دیگری که به صورت یک دوره خاص تعیین میشود به صفحه مورد نظر بازگشته و به بررسی مجدد آن بپردازد.
امتیازدهی: این تگ برای امتیاز دهی کاربران در صفحات مورد استفاده قرار میگیرد و در گذشته برای موتورهای جستجو اهمیت ویژهای داشت که کاربران وقتی محتوایی را مطالعه میکنند تا چه میزان از آن رضایتمند بودهاند اما در حال حاضر اهمیت خود را تا حدودی از دست داده است.
مطالب مرتبط:
لینک های داخلی و تاثیر آن بر On Page Seo
افزایش ترافیک سایت با روش های کاربردی – قسمت دوم
افزایش ترافیک سایت با روش های کاربردی – قسمت اول
چرا باید تصاویر وبسایت یا وبلاگ خود را بهینه سازی کنیم؟
درباره Mostafa Shoa
مدیر تیم پارس نویس، کارشناس مهندسی نرم افزار، مدرس دوره های برنامه نویسی و طراحی سایت در مدارس تیزهوشان، مشاور تبلیغات و بازاریابی استارتاپ ها و کسب و کارهای اینترنتی
نوشته های بیشتر از Mostafa Shoa
دیدگاهتان را بنویسید