لینک های داخلی و تاثیر آن بر On Page Seo
لینک های داخلی یکی از موارد مهم On Page Seo است.استفاده از لینک های داخلی بخصوص برای سایت های محتوا محور، دارای اهمیت بیشتری است. موتورهای جستجویی نظیر گوگل به صورت روزانه و در ساعاتی مشخص سایت شما را مورد بررسی قرار می دهند , به همین دلیل است که بروزرسانی و آپدیت سایت می بایست در زمان های مشخص و به صورت متوالی باشد. اگر شما هر روز پستی در سایت خود منتشر می کنید پس بهتر است که در یک ساعت مشخصی از روز باشد.
حال با این اوصاف وقتی خزنده گوگل، وارد صفحه از سایت شما می شود و لینک های دیگری در بین متن شما به سایر صفحات سایتتان می بیند که کاملا به مطلب مورد نظر در سایت شما مرتبط است خزنده وارد آن لینک می شود و محتوای آن لینک را هم مورد بررسی قرار می دهد در نتیجه خزنده ها به خوبی ساختار سایت شما را درک می کنند و همه مطالب شما را به سرعت بررسی و فهرست (index) می کنند و شما ربات و خزنده ها را به مدت طولانی تری در سایت خود مشغول می کنید و با این کار شما آنها را واردار به بررسی بیشتر سایت خود می کنید.
این روال در مورد کاربران هم صدق می کند، وقتی کاربر مطلبی را در سایت شما مشاهده می کند، در همان حین، چند لینک دیگر که برای او مفید است را مشاهده و آن را مطالعه می کند. بنابراین شما کاربران را مشغول و جذب می کنید و در نتیجه علاوه بر آنکه bounce rate سایت شما کاهش می یابد و سایت شما در خاطر کاربر باقی می ماند و این موضوع در برندینگ و شهرت سایت شما به شدت موثر است. همچنین Bold کردن لینک های داخلی و یا با رنگ متمایز کردن، به شکلی که در یک نگاه، بتوان تشخیص داد، که کدام عبارت ها و کلمات لینک هستند، در نرخ افزایش کلیک روی لینک های داخلی تأثیر گذار است.
استفاده از لینک های مفید پر طرفدار مثل دسته های محبوب و گروه هایی که کاربران زیادی به دنبال آن هستند، نمایش مطالب تصادفی، نمایش مسیر صفحه فعلی به صورت لینک و ساختار یافته و از همه مهم تر، لینک های مطالب مرتبط در پایین هر مطلب، از دیگر روش های ایجاد لینک های داخلی است. یکی از مزایای مهم دیگر لینک های داخلی، انتقال اعتبار بک لینک های شماست. فرض کنید همین صفحه به عنوان مطب مفید یا به هر دلیل دیگری در صفحه ای از سایتی دیگر لینک شده است. در نتیجه این صفحه یک امتیاز از سایتی دیگر گرفته است. حالا لینک های داخلی که در همین صفحه هستند، نیز به دلیل بک لینک های این صفحه، دارای اهمیت بیشتری می شوند و در نتیجه، اعتباری که از بک لینک هایبه این صفحه منتقل شده است، بین لینک های داخلی این صفحه هم تقسیم می شود. همچنین از آنجا که ربات ها و خزنده ها به خاطر بک لینک های این صفحه، بیشتر وارد این صفحه می شوند، لینک های داخل این صفحه نیز، به همان اندازه توسط ربات ها بازدید می شود.
اگر هم پیج رنک ها به روز شوند، لینک های داخلی، نقش مهمی را در پیج رنک گرفتن صفحات داخلی و در نتیجه صفحه اصلی، ایفا می کننداما سعی کنید به صورت کاملا طبیعی لینک داخلی بدهید تا کاربران را خسته نکنید. اگر یک بار یک کلمه یا عبارت مرتبط را لینک کردید، دیگر برای بار دوم و سوم در همان پاراگراف لینک ندهید تنها لینک سازی هایی را انجام دهید که کاملا با مطلب نوشته مورد نظر شما در ارتباط است.
توجه داشته باشید که، لینک داخلی را برای کاربر ایجاد کنید نه برای موتور جستجو و گوگل و خزنده ها. همان اندازه ای که لینک های داخلی شما قرار است برای کاربر مفید و غیر آزار دهنده باشد، موجب رضایت خزنده ها هم خواهد بود. پس لینک داخلی باید طبیعی و به جا باشند و از تکرار بیش از حد آن هم جلوگیری کنید. تأثیر لینک های داخلی ممکن است محسوس نباشد اما وقتی در کنار فاکتور های دیگر سئو قرار می گیرد تأثیر خود را به صورت غیر مستقیم نشان می دهد.
یکی از عواملی که باعث افزایش تاثیر سئو در لینک سازی داخلی می شود این است که طوری لینک سازی کنید که آمار کلیک بر روی لینک خاص را تا جای ممکن بالا ببرید. که یکی از راه های آن تغییر رنگ لینک است تا کاربر برای کلیک بر روی آن مجذوب شود. این نکته را نیز به خاطر داشته باشید که bold کردن لینک نیز به طور مستقیم تاثیر خود را دارد، البته همیشه خاطرتان باشد که bold کردن متن توسط تگ <strong> انجام گرفته باشد. البته وردپرس در بروزرسانی اخیر خود این امکان را به صورت پیشفرض در آن قرار داده است.
لینک های No Follow
توجه داشته باشد که به هیچ عنوان لینکهای داخلی خود را با تگ nofollow قرار ندهید چون با اینکار در واقع شما به موتورهای جستجو میفهمانید لینک فاقد اعتبار است و نباید انتظار داشته باشید موتورهای جستجو نظیر گوگل به آنها اعتبار بدهند. برای لینکسازی داخلی نیاز نیست که حتما عنوان مطلبی که میخواهید به آن لینک دهید با کلمهای که قابل کلیک است یکی باشد؛ نکته مهم آن است که آن عبارت در واقع بیانگر مطالب صفحه مورد نظر شما باشد.
مطالب مرتبط:
افزایش ترافیک سایت با روش های کاربردی – قسمت دوم
افزایش ترافیک سایت با روش های کاربردی – قسمت اول
چرا باید تصاویر وبسایت یا وبلاگ خود را بهینه سازی کنیم؟
انتخاب کلمه کلیدی مناسب در وردپرس
درباره Mostafa Shoa
مدیر تیم پارس نویس، کارشناس مهندسی نرم افزار، مدرس دوره های برنامه نویسی و طراحی سایت در مدارس تیزهوشان، مشاور تبلیغات و بازاریابی استارتاپ ها و کسب و کارهای اینترنتی
نوشته های بیشتر از Mostafa Shoa
دیدگاهتان را بنویسید