بازسازی برند برای مشتریان در وردپرس
گاهی ممکن است مشتریان پس از طراحی سایت برای ایجاد تغییرات در وردپرس سایت با شما تماس بگیرند تا مطالب یا لوگو و یا طراحی کهنه و قدیمی را بازطراحی کنید تا با نیاز های روز جامعه همخوانی داشته باشد. از این رو نیاز به بازسازی برند یا ریبرندینگ rebranding به وجود می آید و برای این تغییر برند دلایل زیادی وجود دارد:
بازسازی برند در وردپرس
از مهم ترین اهداف بازسازی برند نفوذ به درک مشتری از یک محصول، خدمت یا به طور کلی یک برند، به وسیله بازسازی دوباره برند به این صورت که درک جدید مشتری از برند ما به نیازش نزدیکتر باشد. ضمنا با ایجاد تحول در آن بتوانیم با نیازهای مشتریان خود همراه باشیم.
طرح قبلی قدیمی و منسوخ شده است
برای بعضی از شرکت ها، قدمت برند اصلی شان به مدتها قبل برمی گردد و برای مخاطبان فعلی تازگی ندارد و این امر نیز منجر به بازسازی برند در وردپرس می شود.
مشکلات قانونی
اگر یک شرکتی برای مدت طولانی تحت مراقبت و محدودیت باشد، شاید متوجه کپی رایت بعضی از موارد و حتی در لوگو و دامنه و یا نام شرکت توسط اشخاص دیگر نشوند. اما یکبار که ترافیک سایت بهبود یابد یا کسی مدعی نام شرکت آنها بشود، در آن لحظه متوجه نیاز به ریبرندیگ بشوند و بخواهند با عجله، برندشان را تغییر بدهند.
طراحی قبلی با عجله انجام شد
بخاطر اینکه بعضی افراد سریع می خواهند، محصول یا خدمت شان را به بیرون ارائه کنند ممکن است طراحی دلخواه خود را برای سایت در نظر نگیرند و حالا شرایطی حاصل شده است که دیگر نتوانند امنیت سایت شان را تضمین کنند.
بدون تحقیقات وسیع در مورد مخاطبان یا برنامه ریزی درست در پیرامون شناسایی یا برندینگ شرکت، بعضی از شرکت ها خود را در وضعیت ناخوشایندی برای شروع دوباره و بازسازی برند در وردپرس، می بینند و این یعنی دیر اقدام کردن.
چرا قبل از انتخاب برند باید بسیار دقت کنید؟
ایجاد یک مجموعه از اجزای برندینگ و خطوط راهنما یک فرایندی است که نباید دست کم گرفته شود. اگر مشتریان به شما مراجعه کردند و ایده ای برای تغییر برند شان ندارند، ممکن است روی این پروژه وقفه بیشتری داشته باشید. (اگر آنها به سئوالات شما با یک سئوال جواب بدهند، این وقفه طولانی تر می شود) و شما باید برای بازسازی برند در وردپرس به آنها کمک کنید یا به سادگی جوابگوی اجرای آن در سایت هستید، اگر مشتری شما روی آنچه که مربوط به برند جدید می باشد آگاهی کافی ندارد، بهتر است در ابتدا اقدامی نکنید تا زمانی که همه چیز برای مشتری کاملاٌ شفاف و مشخص شود.
بنابراین برند سازی یک نقش مهمی را در وب سایت یک شرکت بازی می کند. بیشتر بازدید کنندگان، با شروع کار در وب سایت، احساس راحتی و آشنایی بیشتری دارند و به احتمال زیاد، آنها اعتماد بیشتری به فعالیت شرکت دارند که در نتیجه منجر به حرکت می شود. در هر حال اگر مشتری شما، باعث شود که بدون فکر اصلاحات صورت گیرد، روی بازدید کنندگان تاثیر منفی می گذارد و فقدان برنامه ریزی باعث این مر شده است.
در ضمن تغییر برند یک فرایند خیلی گرانی است که باید به مشتری گوشزد کنید تا بیشتر شناخت پیدا کند. حتی اگر تنها نام شرکت را بدون تغییر لوگو ،رنگ ها ، تایپوگرافی و تصاویر تغییر بدهند و درباره ی دستیابی به تغییر یک نام انفرادی فکر کنید.
برخی از آیتم ها مورد نیاز برای ریبرندینگ :
- لوگو
- نام دامنه
- هر نمونه ای که در سایت شرکت ذکر شده است.
- همه ابر داده های سایت
- اطلاعات کپی رایت در پایین صفحه
- همه لینک های داخلی سایت
- همه لینک هایی که در روی وب سایت های شرکت های دیگر هستند و به شما تعلق دارند.
- سرتاسر رسانه های اجتماعی که شامل لوگو ، نام صفحه ، توصیفات ،نشانی سایت و همه پست های قدیمی که به نام دامنه قدیمی ،لینک شده است.
- و…
چک لیستی مربوط به بازسازی برند:
به چک لیست نگاه کنید و آنرا با مشتری خود مورد بررسی قرار دهید تا مشخص شود که آیا هرکسی در امر بازسازی برند در وردپرس وظیفه اش را انجام داده است؟
۱- تحقیق و جستجو
موارد زیادی درباره بازسازی برند یک شرکت وجود دارد. نامی که جالب و ماندگار باشد. لوگو باید جذاب داشته باشد. رنگ های انتخابی باید مفید و استاندارد باشند. محتوا ها باید منسجم و کامل باشند و تحقیق نقش موثری در این امر دارد.
۲- مستند سازی
زمانی که هویت نام تجاری جدید مشخص شد، یک شیوه راهنمایی جدید کاملی برای آن ایجاد کنید. این راهنما باید با همه افرادی که در اصلاح برند شرکت داشتند برای اطمینان در پیاده سازی یکپارچگی کار به اشتراک گذاشته شود.
۳- بررسی امکان و موجودی
سایت وردپرسی را از بالا به پایین کنترل کنید، فهرستی از موجودی برند و هر چیزی که در تغییرات برند موثر می باشد، تهیه کنید. شما می توانید این لیست را در طول دوره پروژه نگه دارید.
نکته: ممکن است به آیتم های لیست نیاز نداشته باشید. در واقع شما یک لیست کامل و جامعی از بازسازی برند در وردپرس تهیه کرده اید که برای پروژه های جدید هم کاربرد دارد. مواردی از آن برای پروژه شما قابل استفاده است و بقیه موارد را کنار می گذارید.
۴- سایت را در حالت نگه داری بگذارید
اگر سایت شما برای بیشتر از چند ماه در حالت زنده فعالیت داشت و بستر مناسبی را ایجاد کرده است، پس شما به یک افزونه نگه داری در وردپرس نیاز دارید. به موارد زیر توجه کنید:
- یک صفحه با نماد بازسازی را برای توقف فعالیت بازدید کنندگان از بخش قدیمی سایت بگذارید. اگر مشتریان شما با مسایل حقوقی مواجه شوند و طرح جدید یا محتوایی آماده برای بار گذاری در سایت قدیمی ندارند می توانند از این حالت استفاده کنند.
- یک پست بلاگ را انتشار دهید تا بازدید کنندگان از تغییر وب سایت در مدت زمان پروژه، مطلع شوند.
۵- اجزای برند را به روز کنید.
همه اجزای بصری موثر سایت نیاز دارند به روز شوند مانند موارد زیر باشد:
- لوگو
- فاویکون
- پالت رنگ
- فونت
- تصاویر، بخصوص آنهایی که دارای علامت یا واترمارک هستند.
شما می توانید موارد بالا را با “ابزار تم وردپرس” به روز کنید.
۶- یک دامنه جدید تهیه کنید
فراموش نکنید که آدرس سایت تان را در قسمت تنظیمات، کنترل کنید. اگر نام شرکت تغییر کرده است، نام دامنه هم باید به روز شود. نیازدارید یک نام جدید را برای دامنه از طریق شرکت هاستینگ وب، ثبت نام کنید و سپس نام دامنه جدید را ابتدا علامت بزنید (وقتی که نام قدیمی غیر فعال می شود). هر بار که شما تغییرات را اعمال می کنید به وردپرس بروید و تنظیمان کلی را کنترل کنید تا از نشانی جدید سایت مطمئن شوید.
۷- لینک ها را مشخص کنید
افزونه ی “Broken Link Checker” این پلاگین همه هایپرلینک های سایت شما را کنترل و اسکن می کند و به شما در مورد هر یک از آنها که دچار نقص شده اند اطلاع می دهد. مستقیماً می توانید لینک های معیوب را اسکن و با نشانی سایت هماهنگ کنید و نیازی نیست که صفحه به صفحه این کار را انجام بدهید.
وقتی که نام دامنه تغییر می کند آدرس صفحات سایت شما باید اتوماتیک تغییر کند. البته لینک های قرار داده شده، کلیدهای CTA و لینک های تولید شده دستی دیگر تغییر نمی کنند.
۸- بک گراند کار خود را ببندید
یک پلاگین تغییر مسیر، بازدید کننده ها را مطمئن می کند که ارسال آنها به جای درستی انجام بگیرد حتی در لینک های قدیمی مفقود شده باشد.
شما همچنین به یک “پلاگین تغییر مسیر” در لینک های قدیمی که کنار گذاشته شده اند یا در پشت کار مانده اند نیاز دارید .”پلاگین تغییر مسیر سئو” برای ایجاد ۳۰۱ و تغییر مسیر استفاده کنید و بدانید که خطای ۴۰۴ اتفاق می افتد.
۹-بروز رسانی سئو
به روز رسانی ابرداده سایت شما ممکن است به سختی انجام گیرد مخصوصا اگر ترافیک اساسی در حد عالی وجود نداشتید . شما می خواهید همه اطلاعات سایت تان به روز رسانی شوند:
- تگ عنوان
- توصیف متا
- کلید واژه ها
- اسلاگ ها
نکته: تغییرات اصلی روی ابرداده ها برای مدت کوتاهی منجر به کاهش ترافیک می شود.
۱۰- نقشه سایتXML جدید را ایجاد کنید
قابلیت های خوب این پلاگین، بخصوص در زمان بازسازی ابرداده سایت شما، نشان داده می شود یعنی اگر شما نام دامنه، ابرداده ها، یا محتوای سایت شما به منظور بازسازی برند تغییر کرده است نیاز است که یک نقشه سایت XML جدید را به موتورهای جستجو ارائه دهید.
۱۱- اصلاح فرم ها
دو آیتم در دستور کار قرار می گیرد:
- آدرس تغییر نشانی سایت برای فرم (اگر آن به یک صفحه سفارشی شما وصل می شود)
- نشانی آدرس ایمیل که هشدارها را دریافت می کند(اگر نشانی ایمیلی شما تغییر کند).
۱۲- به گوگل وصل شوید
پس از بازسازی برند در وردپرس در ابتدا یک نقشه سایت جدید برای موتورهای جستجو مانند گوگل معرفی کنید. و نشانی دامنه جدیدتان و یا نام شرکت در ابزارهای Analytics, Search Console و My Business گوگل به روز کنید.
۱۳- همه موجودی های بازاریابی را به روزرسانی کنید
بیشتر کسب و کارها امروزه در بین کانال های مختلف حضوری آنلاین دارند یک وب سایت وردپرس جایی است که موجودی شرکت در آن باید در مسیر بازسازی برند در وردپرس، به روز رسانی شود. رسانه اجتماعی، خبرنامه ها و ضمانت دیجیتالی و چاپ باید از نظر محتوا مجدداً بازنگری و مورد بررسی قرار گیرند.
۱۴- راه اندازی کمپین بازاریابی برند جدید
اگر مشتری شما زحمت بازسازی برند در وردپرس را متحمل می شود به خاطر این است که بتوانند یک شرکت قویتر و بهتری ایجاد کند و مخاطبان آنها تغییرات آتی را دریافت کنند. آگهی در بند ۵ تهیه کنید . اینجا چند تا گزینه برای توجه وجود دارد:
- انتشار یک نشریه
- آگهی روی رسانه های اجتماعی
- نوشتن یک پست بلاگ
- ایمیل مشتریان
- اضافه کردن یک آگهی سلام و یادآوری شروع فعالیت روی سایت
مطالب مرتبط:
درباره Mostafa Shoa
مدیر تیم پارس نویس، کارشناس مهندسی نرم افزار، مدرس دوره های برنامه نویسی و طراحی سایت در مدارس تیزهوشان، مشاور تبلیغات و بازاریابی استارتاپ ها و کسب و کارهای اینترنتی
نوشته های بیشتر از Mostafa Shoa
دیدگاهتان را بنویسید